Kuriatková smotanová omáčka
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
kuriatká mrazené
200
g
šalotka
200
ml
biele víno
vývar
soľ
mleté čierne korenie
300
ml
smotana
200
g
maslo
postup
Na masle speníme šalotku, potom k nej pridáme kuriatka najlepšie v celku, podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a niekoľko minút podusíme. Všetko zalejeme vývarom a varíme asi 15 minút. Nakoniec omáčku zahustíme a pridáme do nej smotanu na zjemnenie. Takto pripravenú omáčku môžeme podávať nielen k mäsu, ale aj rôznym knedlíkom alebo cestovinám.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.