Pridať recept

Dusený králik v omáčke

ingrediencie

1 ks
králik
2 ks
šalotka
30 g
maslo
rastlinný olej
2 KL
citrónová šťava
1 KL
mletá červená sladká paprika
100 ml
smotana na varenie

postup

1.
Dve lyžice oleja zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme štipku soli. Králika rozporciujeme a pripraveným olejovým pácom potrieme jednotlivé kúsky mäsa. Necháme na noc odležať.
 
2.
Šalotku pražíme na masle a pridáme lyžičku papriky. Vložíme do tlakového hrnca a pridáme na-porciovaného králika. Podlejeme vodou a necháme dusiť v uzavretom hrnci približne 70 minút.
3.
Keď mäso úplne zmäkne, vyberieme ho a zvyšnú šťavu rozmixujeme. Pridáme smotanu, krátko povaríme a omáčka je hotová. Vložíme do nej uvarené kúsky králika a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať