Pridať recept

Syrový závin

ingrediencie

100 g
maslo
2 ks
smotanový syr
3 PL
smotana
100 g
kápia
6 ks
plátok syr
2 ks
vajce
petržlenová vňať
paradajka

postup

Smotanu, syr a maslo vymiešame až do peny a potom pridáme kapiu, ktorú sme nakrájali nadrobno. Na desiatový papier uložíme tesne vedľa seba plátky syra a vložíme do rúry, aby zmäkli. Ihneď po vybratí i ch ešte za teple rozvaľkáme, aby sa spolu spojili. Pripravenú penu rozotrieme na plat syra, potom pevne stočíme a vložíme do chladničky, aby stuhol. Pripravený závin pred podávaním nakrájame na tenké kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Kolieska uložíme na tanier a ozdobíme nakrájanými vajíčkami, petržlenovou vňaťou a paradajkami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...