Pridať recept

Vanilkové rohlíky

40
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

340 g
maslo
100 g
práškový cukor
420 g
múka hladká
160 g
mleté vlašské orechy
štipiek
soľ
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.
Najprv múku a práškový cukor preosejte na doske. Maslo nakrájajte na kúsky a spracujte s ostatnými surovinami na pevné cesto (pracujte rýchlo, aby sa maslo neroztieklo). Do rožkov sa používajú vlašské orechy.
 
2.
Cesto nechajte na chladnom mieste niekoľko hodín, alebo cez noc „odpočinúť".
3.
Pred spracovaním ho nechajte dôjsť do izbovej teploty. Potom z neho odkrajujte kúsky, najbežnejší spôsob je vytvárať valčeky a tie potom zohnúť do tvaru rožkov.
4.
Cesto má byť pred spracovaním vláčne, ale nie celkom mäkké. Rožky sa najlepšie tvarujú a nelámu sa, z cesta polotuhého - z príliš mäkkého by ste nevytvarovali nič.
5.
Rúru vyhrejte na 180°C, horkovzdušnú na 160°C.
6.
Plech, vyložte papierom. Rožky dávajte na plech a pečte približne 12 - 15 minút. Po upečení ich nechajte na plechu krátko vychladnúť a potom ich, ešte teplé, obaľujte vo vanilkovom cukre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať