Fotorecept: Čokoládovo-avokádové muffiny
24
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
270
g
polohrubá múka
150
g
hnedý cukor
2
PL
kakao
2
ČL
prášok do pečiva
1
ČL
sóda bikarbóna
2
ks
vajce
120
g
rozpusteného a vychladnutého masla
100
g
rozpustenej horkej čokolády
250
ml
mlieko
Na plnku
2
ks
stredne velké avokáda
1
PL
práškový cukor
1
PL
citrónová šťava
na parižsku šľahačku
300
ml
šľahačková smotana
150
g
horká čokoláda
postup
1.
Den vopred si dame zohriat slahackovu smotanu s nalamanou cokoladou (150g). Nevarime, len dobre zahrejeme a za staleho miesania rozpustime cokoladu.
2.
Po vychladnuti dame do chladnicky. Najlepsie na celu noc, aby sa dobre schladila, Po vyslahani nam vznikne krasne zamatova parizska slahacka. Pouzijeme na zdobenie vrchu muffiniek.
3.
Pred pecenim si nad parou roztopime cokoladu ( 100 g). Odlozime bokom, nech sa ochladi. Roztopime aj maslo.Vajcia s cukrom naslahame.
4.
Pridame ochladene roztopene maslo, mlieko, roztopenu, ochladenu, ale este stale tekutu cokoladu. Zakazdym dobre premiesame. Nakoniec prisypeme preosiatu muku zmiesanu s kakaom, praskom do peciva a soda bicarbonou.
5.
Papierove kosciky naplnime do 2/3. Pecieme pri 170 stupnoch (teplovzdusna rura) cca 20 minut. Muffiny nechame dobre vychladnut.
6.
Avokado prerezeme pozdlne az ku kostke. Vrchnu polovicu otocime proti smere hodinovych ruciciek. Malou lyzickou vyberieme duzinu do misky. Rozpucime ju vidlickou, pridame praskovy cukor a citronovu stavu. Vymixujeme dohladka.
7.
Z muffin malym nozom v prostriedku vyrezeme malu dieru. Mne dobre posluzil vykrajovac na jaderniky. Naplnime avokadvou plnkou a odlozime do chladnicky,
8.
kym si vyslahame slahacku s roztopenou cokoladou. Budte opatrni, velmi rychlo sa preslaha. Doporucujem slahat na najnizsich obratkach. Parizsku slahacku naplnime do cukrarenskeho vrecka a ozdobne ju nanesieme na vrch muffin.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
adkas1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.