Pridať recept

Košíčky s orechovo-piškótovou plnkou

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
maslo
15 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
hladká múka na posypanie dosky

Na plnku

250 ml
sladká smotana
200 g
vlašské orechy
100 g
detské piškóty
50 g
maslo
2 PL
rum
štipiek
škorica
podľa chuti
cukor

Na polevu

150 g
čokoláda na varenie
60 g
stužený tuk
150 g
vlašské orechy na ozdobenie

postup

1.
Na kuchynskú dosku preosejeme múku, pridáme na kocky nakrájané maslo (alebo tuk), cukor, vajce a vanilkový cukor. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do mikroténového vrecka a necháme 60 minút odpočívať v chladničke.
 
2.
Kuchynskú dosku poprášime múkou, z cesta urobíme valček a nakrájame ho na rovnaké kúsky. Povtláčame ich do formičiek na košíčky a asi 20 minút pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C. Upečené košíčky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Plníme ich až na druhý deň.
3.
Smotanu privedieme k varu, vsypeme mleté orechy, krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Vmiešame maslo a rozdrvené piškóty. Pridáme trošku škorice a poriadne premiešame. Košíčky naplníme plnkou. Potom ich namáčame do roztopenej čokolády s tukom a do stredu dáme polovičku vlašského orieška.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lyduska_sweet
23.12.2019 14:35 | |
+0 -0
Prosim Vas, maslo sa vmiesava este do horucej plnky? Dakujem