Pridať recept

Lasagne s hubami

ingrediencie

500 g
hríby
400 g
mleté mäso
4 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 téglik
pomodori pelati
paradajkový pretlak
4 PL
maslo
3 PL
múka
3/4 liter
mlieko
bobkový list
1/2 KL
muškátový orech
2 PL
citrónová šťava
korenie
soľ
syr Eidam
15 ks
lasagne
100 ml
bujón
masť

postup

1.
Nadrobno nasekáme cibuľu a speníme ju na troche oleja. Potom pridáme mäso a pražíme asi 5 minút. Pridáme paradajky ( pomodori ), podusíme až kým sa neodparí voda, okoreníme a osolíme. Na zbytku oleja na druhej panvici speníme cesnak, nakrájané huby, a potom osolíme.
 
2.
Obe zmesi zmiešame a necháme dusiť asi 20 minút. V prípade, že je zmes moc riedka, je potrebné ju dohustiť koncentrovaným paradajkovým pretlakom.
3.
Maslo roztopíme na malej teplote a po troche pridávame múku až kým nebude zafarbená do bieložlta. Postupne po troche pridávame mlieko za stáleho miešania, aby nám vznikla hustejšia omáčka. Potom pridáme bobkový list, muškátový oriešok, citrónovú šťavu a bujón. Varíme asi 15 minút. Je potrebné často zmes miešať, aby neprihorela. Potom vyberieme bobkový list a dochutíme paradajkovým pretlakom.
4.
Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Masťou vymastíme ohňovzdornú misu a navrstvíme do nej huby, bešamel, plátky lasagne a opakujeme postup až do minutia. Vrstvíme tak, aby sme lasagnu zakončili bešamelom. Zapekáme asi 30 minút, potom vyberieme, posypeme syrom a zapekáme ešte 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Huby
Plný košík hríbov? Poradíme, ako ich správne uskladniť
Sezóna lesných hríbov sa pomaly začína. Domov by ste si mali doniesť len tie druhy, ktoré stopercentne poznáte...
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...