Lasagne s hubami
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hríby
400
g
mleté mäso
4
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
téglik
pomodori pelati
paradajkový pretlak
4
PL
maslo
3
PL
múka
3/4
liter
mlieko
bobkový list
1/2
KL
muškátový orech
2
PL
citrónová šťava
korenie
soľ
syr Eidam
15
ks
lasagne
100
ml
bujón
masť
postup
1.
Nadrobno nasekáme cibuľu a speníme ju na troche oleja. Potom pridáme mäso a pražíme asi 5 minút. Pridáme paradajky ( pomodori ), podusíme až kým sa neodparí voda, okoreníme a osolíme. Na zbytku oleja na druhej panvici speníme cesnak, nakrájané huby, a potom osolíme.
2.
Obe zmesi zmiešame a necháme dusiť asi 20 minút. V prípade, že je zmes moc riedka, je potrebné ju dohustiť koncentrovaným paradajkovým pretlakom.
3.
Maslo roztopíme na malej teplote a po troche pridávame múku až kým nebude zafarbená do bieložlta. Postupne po troche pridávame mlieko za stáleho miešania, aby nám vznikla hustejšia omáčka. Potom pridáme bobkový list, muškátový oriešok, citrónovú šťavu a bujón. Varíme asi 15 minút. Je potrebné často zmes miešať, aby neprihorela. Potom vyberieme bobkový list a dochutíme paradajkovým pretlakom.
4.
Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Masťou vymastíme ohňovzdornú misu a navrstvíme do nej huby, bešamel, plátky lasagne a opakujeme postup až do minutia. Vrstvíme tak, aby sme lasagnu zakončili bešamelom. Zapekáme asi 30 minút, potom vyberieme, posypeme syrom a zapekáme ešte 10 minút.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.