Pridať recept

Ružové rezy

ingrediencie

7 ks
vajce
8 PL
kryštálový cukor
4 balíčky
pudingový prášok jahodový alebo malinový
1/2 balíček
prášok do pečiva

Plnka

2 poháre
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
1 kocka
maslo
1 pohár
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor

Poleva

1 ks
Jahodová alebo malinová poleva v prášku

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridávame do neho postupne cukor, primiešame žĺtky a pudingové prášky spolu s práškom do pečiva. Cesto vložíme na plech a pečieme. Upečený vychladnutý plát prekrojíme na dva. Na spodnú dáme plnku a zakryjeme druhým plátom. Rezy polejeme polevou a necháme stuhnúť. Je možné rezy do zdobiť podľa vlastnej fantázie.
 
2.
Plnka: Mlieko uvaríme a pridáme Zlatý klas. Uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom práškovým a vanilkovým a pridáme vychladnutú kašu a pomaly miešame.
3.
Poleva: Polevu pripravíme podľa návodu uvedenom na obale.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodové rezy
TOP 3 recepty na jahodové rezy
Jahodová sezóna začala a my vyberáme tri najlepšie jahodové rezy, aby sme ju privítali.
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.