Provensalská polievka so zeleninou
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
ks
pór
1/4
ks
zeler
2
ks
mrkva
1/2
ks
kaleráb
1
konzerva
biela fazuľa
1
konzerva
paradajkový pretlak
4
ks
zemiaky
2
strúčiky
cesnaku
1
kocka
zeleninový bujón
2
PL
parmezán
1
KL
provensálske bylinky
postup
1.
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájaný pór. Opražíme dozlatista. Pridáme na kocky nakrájanú zeeninu a zalejeme vodou.
2.
Pridáme kocku bujónu a varíme pod pokrievkou približne 10 minút. Potom prisypeme na kocky nakrájané zemiaky, dochutíme soľou a korením a varíme, kým zelenina nebude mäkká.
3.
Nakoniec prilejeme paradajkový pretlak, pridáme odkvapkanú fazuľu a provensálske bylinky. Necháme prejsť varom a pred podávaním posypeme syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.