Pridať recept

Pomarančový francúzsky toast

ingrediencie

2 ks
vajce
1 ks
pomaranč
60 ml
plnotučné mlieko
1/4 KL
mletá škorica
2 ks
chlieb biely
75 g
pomarančový džem
50 g
kryštálový cukor
1 PL
maslo

postup

1.
Do misy vložíme šľahané vajcia, kôru z jedného pomaranča, mlieko a škoricu. Krajce chleba ponoríme do zmesi a necháme asi 2 minúty z každej strany nasiaknuť. Do kastróla nalejeme šťavu z jedného pomaranča spolu s džemom a cukrom. Vtedy oheň zmiernime a necháme variť asi 4 minúty. Sirup necháme chvíľu odstáť.
 
2.
Pripravíme si panvicu s ťažkým dnom a rozohrejeme v nej maslo. Na masle smažíme vajcový chlieb asi 2 minúty z každej strany, až dozlatista. Pripravený francúzsky toast podávame poliaty zlatým sirupom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať