Pomarančový francúzsky toast
2
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
ks
pomaranč
60
ml
plnotučné mlieko
1/4
KL
mletá škorica
2
ks
chlieb biely
75
g
pomarančový džem
50
g
kryštálový cukor
1
PL
maslo
postup
1.
Do misy vložíme šľahané vajcia, kôru z jedného pomaranča, mlieko a škoricu. Krajce chleba ponoríme do zmesi a necháme asi 2 minúty z každej strany nasiaknuť. Do kastróla nalejeme šťavu z jedného pomaranča spolu s džemom a cukrom. Vtedy oheň zmiernime a necháme variť asi 4 minúty. Sirup necháme chvíľu odstáť.
2.
Pripravíme si panvicu s ťažkým dnom a rozohrejeme v nej maslo. Na masle smažíme vajcový chlieb asi 2 minúty z každej strany, až dozlatista. Pripravený francúzsky toast podávame poliaty zlatým sirupom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.