Pridať recept

Tvarohová roláda

15
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 PL
múka polohrubá
5 ks
vajce
1 štipka
soľ
6 PL
práškový cukor
1 PL
kakaový prášok
1/2 kg
mäkký tvaroh
1 balíček
vanilínový cukor
70 g
maslo
1 balíček
cukrárenská poleva
20 g
cukrárenské ozdoby

postup

1.
Z 5 bielkov a štipky soli všľaháme sneh. 5 žĺtkov zmiešame so 4 lyžicami práškového cukru, 4 lyžicami polohrubej múky, 1 lyžice kakaa a postupne vmiešavame sneh. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme 10 min. pri 180 stupňoch.
 
2.
Upečené cesto aj s papierom položíme na vlhkú utierku a zrolujeme. Vychladnutú roládu rozvinieme, odlepíme papier a natrieme plnkou, ktorú sme vyrobili z pol kila mäkkého hrudkového tvarohu, pol balíčka vanilkového cukru, 2 lyžíc práškového cukru a 70 gramov mäkkého masla.
3.
Roládu potrieme cukrárenskou polevou alebo čokoládou, prizdobíme cukrárenskými ozdobami a odložíme do chladničky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jannos
1.11.2019 11:57 | |
+0 -5
Prečo sa to volá roláda? Po vychladnutí ju rozvinieme a natrieme plnkou a polejeme niečím. Už ju nerolujeme? Tak je to koláčik.
vierka203
14.12.2013 23:33 | |
+8 -5
vyzerá krásne, určite aj skvelo chutí .....určite vyskúšam na Vianoce