Bagely
nízka
náročnosť
ingrediencie
15
g
kvasnice
1
ČL
med
150
ml
teplá voda
375
g
hladká celozrnná múka
1
ČL
soľ
1
PL
slnečnicový olej
1
ks
vyšľahané vajce
Poleva
trochu
vyšľahané vajce
2
ČL
morská soľ
postup
1.
V mise vymiešame kvasnice a med s teplou vodou.
2.
Pridáme 75 g celozrnnej múky. Premiešame, prikryjeme vlhkou utierkou a 20 minút necháme pôsobiť kvasnice.
3.
Zvyšok múky preosejeme so soľou. Primiešame do cesta spolu s olejom a vajcom. Dobre vymiesime a preložíme do čistej misy. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 20-30 minút kysnúť.
4.
Cesto rozdelíme na 10-12 kúskov a každý kúsok vyšúľame na dlhý tenký šúľok, ktorý vyformujeme do kruhu. Okraje pevne stlačíme spolu. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15-20 minút kysnúť.
5.
Do vriacej vody vložíme 4-6 bagiel a 7-10 minút ich povaríme. Vyberieme z vody a osušíme.
6.
Bagely poukladáme na vymastený plech. Potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme morskou soľou. Pečieme do zlatista, 20-25 minút v predhriatej rúre pri 200°C. Podávame teplé.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.