Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracia pečienka na jablkách

ingrediencie

600 g
kuracia pečienka
125 ml
víno biele sladké
2 ks
jablko
60 g
maslo
2 ks
bobkový list
1 ks
cibuľa

postup

1.
Pečienky si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
 
2.
Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
3.
Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. (ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem..je to rychlejšie a neplačem pritom hh:) )
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
4.
na oleji si orestujeme cibuľku
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
5.
pridáme pečienku a tiež orestujeme.
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
6.
Keď je pečienka taka hnedšia tak pridáme jablka (stále by sme to mali miešať)
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
7.
Keď jablka zmäkli podlejeme ich vínom
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
8.
Pridáme hneď nato bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
9.
Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Fotorecept: Kuracia pečienka na jablkách
Zdroj: Spydigy
10.
Ak sa nám maslo už roztopilo tak vyberieme bobkový list a podávame :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
rtxr
27.3.2020 11:24 | |
+11 -27
Aby bolo ľuďom jasné, čo je pečienka a pečeň. Autorka zrejme pripravovala kuraciu pečeň na jablkách. Pečienka je akýkoľvek druh mäsa pripravovaný pečením. Pečeň bola, je a aj bude vždy vnútornosť. Rôzne tzv. kuchárky, kuchári majú problém rozoznávať alebo používať správne výrazy. Podobné je to aj s paprikášom a perkeltom. To, že to pripravovali a hovorili tomu vaši predkovia, známi či iní ľudia neznamená, že je to správne. Ale väčšine ľudí toto nevadí. Bohužiaľ, sme čudný národ.