Pridať recept

Pečené zemiaky s kopou mäsa

ingrediencie

300 g
bravčové pliecko
200 g
klobása
50 g
slanina
cibuľa
sterilizované šampiňóny
olej
mletá červená paprika
soľ
vegeta
12 ks
zemiaky

postup

1.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na asi 0,5 cm plátky. Mäso nakrájame na menšie kúsky, dáme do misy, pridáme soľ, vegetu, červenú papriku a troska oleja. Poriadne premiešame a necháme chvíľu postáť.
 
2.
Medzitým si nakrájame cibuľu, klobásu a slaninu na tenké plátky. Do vymasteného pekáča naukladáme vrstvu zemiakov, osolíme a potom naložíme vrstvu mäsa spolu s klobásou, slaninou, cibuľou a šampiňónmi. Na vrch dáme druhú vrstvu zemiakov a opäť osolíme. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 60 minút. Ako príloha sú vhodné kyslé uhorky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
TOP
Francúzske zemiaky
10x Francúzske zemiaky: Zbierka najlepších receptov na francúzske zemiaky, takto sa vždy podaria
Výborný obed, ktorým sa vždy všetkým zavďačíte a nie je na ňom čo pokaziť. Vyberte si z našej bohatej...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...