Pridať recept

FOTORECEPT: Šuhajdy

50
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
čokoláda varová
90 g
stužený pokrmový tuk
150 ml
mlieko
150 g
cukor
100 g
vlašské orechy (mleté)
100 g
stužený pokrmový tuk
1 ks
vajce
podľa chuti
rumová aróma,alebo rum
50 g
hrozienka
podľa chuti
na ozdobu, vlašske orechy,mandle, cukriky

postup

1.

Pripravíme si suroviny a pomôcky na prípravu šuhájd.

Fotorecept: Šuhajdy
Fotorecept: Šuhajdy
Zdroj: dorisa
 
2.

Mlieko s cukrom sa zvarí na niť, pridajú sa orechy vlašské mleté, pokrmový tuk, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť.

Fotorecept: Šuhajdy
Fotorecept: Šuhajdy
Zdroj: dorisa
3.

Rozložíme si košíčky.

Fotorecept: Šuhajdy
Fotorecept: Šuhajdy
Zdroj: dorisa
4.

V nádobre si rozpusíme stužený tuk a čokoládu- pripravíme si polevu.

Fotorecept: Šuhajdy
Fotorecept: Šuhajdy
Zdroj: dorisa
5.

Začíname tak, že na spodok košíčka dáme trocha čokolády.

Fotorecept: Šuhajdy
Fotorecept: Šuhajdy
Zdroj: dorisa
6.

Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes.

Fotorecept: Šuhajdy
Fotorecept: Šuhajdy
Zdroj: dorisa
7.

Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie.

Fotorecept: Šuhajdy
Fotorecept: Šuhajdy
Zdroj: dorisa
8.

Tieto sú navrchu s mandľou.

Fotorecept: Šuhajdy
Fotorecept: Šuhajdy
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať