Pridať recept

Pečená krkovička so zemiakovou kašou

Pečená krkovička so zemiakovou kašou
Zdroj: helkahelenka
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčová krkovička (bez kosti)
1 ks
cibuľa
6 strúčikov
bylinkový syr
12 ks
zemiaky
maslo
olej
mlieko
soľ
vegeta
mleté čierne korenie
grilovacie korenie

postup

1.
Bravčovú krkovičku vcelku si umyjeme: zo všetkých strán ju posolíme a posypeme grilovacím a čiernym korením. Dáme do vymasteného pekáča. Obložíme plátkami cibule a strúčikmi cesnaku. Podlejeme vodou alebo vývarom, aby bola väčšia časť mäsa ponorená. Dáme piecť na cca 60 minút pri 180 stupňoch.
 
2.
K mäsu podávame zemiakovú kašu - uvaríme si zemiaky v osolenej vode. Uvarené zemiaky zcedíme a pridáme k ním trocha mlieka a masla a popučíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.