Pridať recept

Rezance so sladkou kapustou

ingrediencie

1 kg
sladká kapusta
5 PL
olej
2 ks
vajce
soľ
vlažná voda
múka hrubá

postup

1.
Ako prve pripravime rezance: do misky dame muku, vajcia, stipku soli a vodu..spracujeme na pevnejsie cesto. vodu a muku pridavame uz podla hustoty cesta. Cesto vyvalkame na viac platov, ktore nechame oschnut, nie vsak dlho.
 
2.
Platy samostatne stočime a kazdy krajame na širšie rezance, ktore dame varit do vriacej vody, ked vyplavaju, precedime a preplachneme letnou vodou.
3.
Kapustu nakrajame na rezance a dame do hrnca kde uz mame olej, ako nahle sa zacne kapusta dusit podlievame vodou... a casto miesame aby sa nepripalila. Nechame dusit az do zmeknutia. Ked to mame zmiešame cestovinu s kapustou. Na vrch mozme dat škoricový cukor alebo popražiť slaninku. Ja mam radšej len take samotne. Mnamka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dusená kapusta
Ako pripraviť najlepšiu dusenú kapustu? Overený recept, s ktorým sa vždy podarí
Kapustu – typickú jesennú zeleninu si v tomto období vychutnávame v rôznych formách. Surovú pridávame...