Pridať recept

Koláčiky s jamkou

ingrediencie

300 g
hladká múka
160 g
práškový cukor
120 g
maslo
4 ks
uvarený žĺtok
1 ks
citrón
trochu
hladká múka na posypanie dosky
trochu
maslo na vymastenie plechu
150 g
nasekané mandle
1 téglik
lekvár
1 ks
vajce

postup

1.
Na pracovnú dosku preosejeme múku s práškovým cukrom, pridáme nadrobno nakrájané maslo, prelisované uvarené žĺtky, trochu nastrúhanej citrónovej kôry a šťavu z citróna.
 
2.
Z tejto zmesi vypracujeme tuhšie cesto a vytvarujeme z neho guľôčky. Roztlačíme ich prstom, v strede urobíme jamku a preložíme na vymastený plech. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a obalíme v nasekaných mandliach. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na strednej teplote.
3.
Po upečení do jamiek vložíme kúsok lekváru podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať