Pridať recept

Šunkové krokety

ingrediencie

200 g
varená šunka
20 g
maslo
20 g
múka
1,5 dl
mlieko
1 ks
žĺtok
soľ
muškátový orech
strúhanka
olej

postup

1.
Varenú šunku alebo nemastné údené mäso pokrájame nadrobno. Z 20 g masla a 20 g múky pripravíme bielu zápražku, odstavíme z ohňa, prilejeme 1,5 dl mlieka, vymiešame, privedieme do varu a na miernom ohni varíme, až kým zmes nezhustne. Potom primiešame šunku a 1 žĺtok, podľa chuti osolíme, ochutíme trochou postrúhaného muškátového orieška a necháme vychladnúť.
 
2.
Z cesta sformujeme pomúčenými rukami valčeky dlhé 5 cm a hrubé 2 cm, obalíme ich múkou, rozšľahaným bielkom, strúhankou a vypražíme v horúcom oleji do červena. Z cesta môžeme sformovať aj ploché pagáčiky alebo oválne plátky. Podávame so zemiakmi, s dusenou zeleninou alebo so zeleninou na masle,
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať