Patizónové krokety
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
patizón
2
ks
vajce
2
strúčiky
cesnaku
trochu
oregano
trochu
bazalka
podľa chuti
soľ
3
PL
olej
trochu
petržlenová vňať
1
ks
detská krupica
postup
1.
Očistený pokrájaný patizón posolíme a necháme odstáť asi 10 minút. Po odstátí je nutné vytačiť prebytočnú šťavu.
2.
Potom ho osolíme, okoreníme pridáme žĺtka a zahustíme detskou krupicou. Potom do masy vmiešame vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.
3.
Poriadne vymiešame a začneme tvarovať krokety alebo fašírky. Ako náhle sú všetko vytvarované obalíme ich v strúhanke a vypražíme ich na rozpálenom oleji. Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
4.
TIP: Ako prílohu môžme zvoliť zemiakovú kašu.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.