Pridať recept

Paradajková polievka s pórom

ingrediencie

2 ks
pór
1 PL
maslo
trochu
zeleninový vývar z kocky
1 štipka
muškátový kvet
1 štipka
soľ
1 PL
tuk
1 PL
hladká múka
1 ks
žĺtok
podľa chuti
vegeta
1 šálka
mlieko
trochu
bazalka
1/2 balíček
tenké rezance

postup

1.
Póry očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska a trochu osmažíme na masle. Dáme do vývaru a varíme asi 10 minút. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou a pridáme muškátový kvet. Necháme dobre prevrieť.
 
2.
Pridáme uvarený pór, žĺtok rozhabarkovaný v mlieku a znovu necháme prevrieť. Dochutíme vegetou a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Na zahustenie pridáme uvarená pokrájané rezance.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať