Cibuľová polievka s červeným vínom
nízka
náročnosť
ingrediencie
7
ks
cibuľa
2
PL
olej
trochu
zeleninový vývar
8
PL
červené víno
4
PL
plesňový syr
trochu
tymian
3
ks
krajec chleba
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska a podusíme na rozohriatom oleji. Zalejeme vývarom a vínom a dusíme asi 20 minút. Medzitým nakrájame na kocky syr. Čerstvé lístky tymiánu umyjeme a otrháme.
2.
Hriankový chlieb opečieme. Posypeme ho syrom, tymiánom a zapečieme. Polievku osolíme, okoreníme a podávame ju so syrovými hriankami. Môžeme pridať aj na pásiky nakrájanú a opraženú slaninu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.