Pridať recept

Cibuľová polievka s červeným vínom

Cibuľová polievka s červeným vínom
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

7 ks
cibuľa
2 PL
olej
trochu
zeleninový vývar
8 PL
červené víno
4 PL
plesňový syr
trochu
tymian
3 ks
krajec chleba
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska a podusíme na rozohriatom oleji. Zalejeme vývarom a vínom a dusíme asi 20 minút. Medzitým nakrájame na kocky syr. Čerstvé lístky tymiánu umyjeme a otrháme.
 
2.
Hriankový chlieb opečieme. Posypeme ho syrom, tymiánom a zapečieme. Polievku osolíme, okoreníme a podávame ju so syrovými hriankami. Môžeme pridať aj na pásiky nakrájanú a opraženú slaninu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať