Varené hovädzie s vínnou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hovädzie mäso
4
ks
slanina
2
ks
cibuľa
8
PL
červené víno
4
PL
paradajkový pretlak
1
ks
bobkový list
2
PL
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
postup
1.
Hovädzie mäso uvaríme v osolenej vode. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme ošúpanú, nakrájanú cibuľu, opečieme, prisypeme múku, znovu opečieme a podlejeme vývarom. Varíme 10 minút. Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalších 10 minút.
2.
Ochutíme vínom a korením, osolíme a ešte povaríme. Omáčku precedíme a zohrejeme v nej plátky uvareného hovädzieho mäsa. Podávame s bielym pečivom, varenými cestovinami alebo so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.