Pridať recept

Frikadelky

ingrediencie

500 g
mleté mäso
200 g
tvrdý syr
trochu
strúhanka
2 ks
vajce
1 PL
petržlenová vňať
1/2 KL
muškátový oriešok
trochu
farebné korenie
štipiek
soľ
trochu
olej

postup

1.
V miske zmiešame mleté mäso a na jemnejšie nastrúhaný tvrdý syr. Pridáme jedno vajce, nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením.
 
2.
Z mäsovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré stlačíme rukou na placku. Obalíme v rozšľahanom vajíčku, strúhanke a vypražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame napríklad s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...