Kačacia nátierka
10
porcií
200
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
kačacie stehno
3
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
trochu
tymian
trochu
badián
1
liter
kačacia masť
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Kačacie stehná umyjeme, osušíme a zalejeme roztopenou masťou. Pridáme očistenú cibuľu, cesnak, tymian, soľ a badián. Kačacie stehná musia byť úplne ponorené pod masťou. Pečieme nezakryté približne 3 hodiny na 130°C. Po upečení kačacie stehná vyberieme a oberieme od kostí.
2.
1/3 čistého mäsa nakrájame na malé kúsky a ostatné spolu s kožou, cibuľou a cesnakom rozmixujeme, prípadne zomelieme. Premiešame s mäsom, pridáme nasekaný tymian, dochutíme soľou a korením. Do pomletej zmesi pridáme kačaciu masť, aby tvorila nátierku a necháme ju dobre stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.