Pridať recept

Zapečené francúzske zemiaky trochu inak

Zapečené francúzske zemiaky trochu inak
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

700 g
zemiaky
100 g
syr reblochon
1 ks
cibuľa
200 g
slanina
100 ml
biele víno
1 téglik
smotana
trochu
maslo
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
Zemiaky so šupkou uvaríme v slanej vode, ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky. Na panvici opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, slaninu a pridáme víno. Dochutíme soľou a korením.
 
2.
Zemiaky poukladáme na spodok ohňovzdornej misy, zalejeme pripravenou zmesou, smotanou a navrch nastrúhame syr. Zapekáme približne 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.