Červená kapusta s hrozienkami a vlašskými orechmi
6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
rastilinný olej
2
ks
cibuľa
2
ks
jablko
900
g
červená kapusta
4
PL
červený vínny ocot
2
PL
cukor
1/4
KL
klinčeky
2
KL
horčicové semienka
55
g
hrozienka
100
g
vlašské orechy
125
ml
červené víno
2
PL
ríbezľový džem
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme najemno nakrájané jablká zbavené šupky a jadrovníka, pražíme približne 3 minúty.
2.
Potom prisypeme najemno nakrájanú kapustu, ocot, cukor, rozdrvené klinčeky, horčicové semienka, hrozienka, červené víno, soľ a korenie.
3.
Za stáleho miešania privedieme k varu, potom dusíme na miernom ohni približne 35 minút. Šťava by sa mala vydusiť a kapusta by mala byť uvarená. Počas varenia občas premiešame a prilejeme trochu vína. Pred podávaním zamiešame do kapusty džem a vlašské oriešky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.