Pridať recept

Mrkvovo- medová torta

6
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
nastrúhaná mrkva
2 hrnčeky
polohrubá múka
2 ČL
prášok do pečiva
1/2 ČL
sóda bikarbóna
1/2 ČL
soľ
1 ČL
škorica
2 hrnčeky
hnedý cukor
4 ks
vajce
1 hrnček
ananásový kompót
1 hrnček
vlašské orechy
1/4 hrnček
Whisky
1/2 hrnček
rastlinný olej

Plnka

4 PL
med
200 g
Mascarpone
250 g
maslo

postup

1.
Rúru si predhrejeme na 180°C. Vo veľkej mise zmiešame polohrubú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu, hnedý cukor, vajcia, nastrúhanú mrkvu, rastlinný olej, rozmixovaný ananásový kompót, nasekané vlašské orechy a vypracujeme na redšie cesto.
 
2.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme pripravené cesto. Pečieme približne 40 minút a skúšame špáradlom. Upečenú tortu necháme vychladnúť.
3.
Medzitým si zmiešame mäkké maslo, med a mascarpone. Tortu rozrežeme pozdĺžne a natrieme pripraveným krémom. Ozdobíme orieškami,škoricou alebo čokoládou a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať