Slovenský džuveč
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
bravčové mäso
2
ks
cibuľa
8
ks
paprika
4
ks
paradajka
6
PL
ryža
2
PL
olej
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
sladká mletá paprika
postup
1.
Ošúpanú a pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso pokrájané na väčšie kocky a opečieme.
2.
Mäso osolíme, okoreníme, ochutíme sladkou paprikou, podlejeme a prikryté dusíme. Pred dokončením pridáme na kúsky pokrájané papriky, a plátky paradajok.
3.
Keď je zelenina podusená, pridáme niekoľkokrát teplou vodou sparenú ryžu. Všetko ešte trochu osolíme, premiešame s mäsom, paprikou, podlejeme teplou vodou alebo vývarom a v rúre dopečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.