Pridať recept

Tekvicové mafiny

ingrediencie

100 g
pyré z tekvice hokkaido
6 PL
olej
1 hrnček
hladká múka
1 hrnček
celozrnná múka
1 KL
kypriaci prášok
1 KL
sóda bikarbóna
1 hrnček
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 hrnček
tekvicové semienka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
štipiek
muškátový oriešok

postup

1.
Rúru dáme predhriať na 180°C. Tekvicu nakrájame na kocky, zbavíme jadierok, podlejeme vodou a dáme prikrytú aj so šupkou piecť na približne 1 hodinu do rúry. 100 g tejto tekvice rozmixujeme na pyré, zvyšnú časť si odložíme napríklad na polievku alebo omáčku.
 
2.
Pyré ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Teplotu v rúre zvýšime na 200°C a plech na mafiny alebo formičky vymastíme maslom.
3.
Vo väčšej miske zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. V menšej miske zmiešame pyré, olej, smotanu a vajcia. V strede suchých surovín urobíme jamku, do ktorej vlejeme rozmiešané tekuté suroviny. Premiešame, ale nemiešame dlho.
4.
Cesto naložíme do plechu na muffiny alebo do formičiek, navrch nasypeme tekvicové semienka a pečieme približne 20 minút vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať