Špagety carbonara
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
slanina
400
g
varená šunka
1
strúčik
cesnaku
2
PL
maslo
400
g
špagety
štipiek
soľ
40
g
parmezán
40
g
pecorino
3
ks
vajce
100
ml
smotana
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Slaninu spolu so šunkou nakrájame na malé kocky, cesnak prelisujeme. Na rozpálenom masle opražíme slaninu. Pridáme cesnak a pražíme dochrumkava.
2.
Špagety uvaríme podľa návodu na obale najlepšie al dente. Scedíme, necháme odkvapkať a primiešame k slanine. Syry najemno nastrúhame. Vajcia rozmiešame so smotanou, polovicou syra, dochutíme soľou a korením. Zmes vmiešame do špagiet.
3.
Nakoniec vmiešame varenú šunku, dobre premiešame celú zmes a môžeme servírovať. Na tanieroch môžeme špagety ešte posypať zvyšným syrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.