Pridať recept

Slivkovo-maková štrúdľa

6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
160 g
mak
150 ml
mlieko
100 g
strúhanka
2 PL
rum
1 balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
krupicový cukor
trochu
škorica
300 g
slivky
1 ks
vajce
trochu
hladká múka na posypanie dosky

postup

1.
Mak pomelieme, zalejeme mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu, povaríme a odstavíme z ohňa. Primiešame strúhanku, rum, vanilkový cukor, škoricu a podľa chuti pridáme cukor.
 
2.
Lístkové cesto necháme 20 minút odstáť v izbovej teplote, aby sa s ním lepšie pracovalo. Rozvaľkáme ho na tenký obdĺžnik a potrieme pripravenou makovou plnkou. Pridáme vykôstkované slivky nakrájané napoly a štrúdľu zvinieme. Okraje navlhčíme vodou a pritlačíme k sebe.
3.
Štrúdľu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C približne 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať