Pridať recept

Tekvicová polievka so slaninkou

ingrediencie

1 ks
Hokaido tekvica
3 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
trochu
zeleninový vývar
2 PL
maslo
130 ml
smotana na varenie
1 KL
mleté farebné korenie
150 g
anglická slanina

postup

1.
Tekvicu ošúpeme, pokrájame na väčšie kúsky. Mrkvu očistíme a spolu s cibuľou nakrájame na menšie kúsky. Dochutíme soľou, pridáme celý cesnak a pár minút pražíme na rozpálenom masle. Prilejeme zeleninový vývar, privedieme k varu, prikryjeme a pečieme v rúre približne 35 minút na 190°C.
 
2.
Medzitým si na panvici opražíme dochrumkava slaninku a odložíme ju nabok aj s výpekom. Zapečenú zeleninu vyberieme z rúry, rozmixujeme a prilejeme smotanu na varenie. Dochutíme soľou, korením, premiešame a chvíľu povaríme.
3.
Podávame s opraženou slaninou a toastovým chlebíkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať