Čokoládovo-kávový koláč
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
hrnček
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
kryštálový cukor
1
hrnček
instantné kakao
1
hrnček
olej
5
ks
vajce
Poleva
1/2
hrnček
instantná káva
2
PL
malinový džem
1/2
hrnček
smotana na šľahanie
200
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok, kryštálový cukor, kakao a pridáme olej a vajcia. Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme na papierom vystlaný plech. Vo vyhriatej rúre pečieme približne 40 minút na teplote 180°C.
2.
Povrch pokvapkáme pripravenou kávou a necháme vsiaknuť. Potom príde na rad džem.
3.
Smotanu vylejeme do kastróla a na miernom ohni v nej roztopíme čokoládu. Miešame, kým poleva nebude hustejšia, odstavíme ju, polejeme ňou povrch koláča a necháme stuhnúť. Koláč môžeme ozdobiť šľahačkou alebo marcipánovými ozdobami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.