Pridať recept

Najlepšia kapustnica od starkej

ingrediencie

1,5 kg
kyslá kapusta
600 g
bravčové mäso
2 ks
menšej cibule
4 ks
bobkový list
na hrot noža mletý muškátový oriešok alebo muškátový kvet
4 strúčiky
cesnaku
100 g
sušené huby
3 PL
mletá červená sladká paprika
3 litre
vriaca voda
6 kociek
kurací bujón
2,5 ks
nožičky čabajskej klobásy
malá paprička čili
olej
mleté čierne korenie
40 g
paradajkový pretlak
4 ks
stredne veľké zemiaky

postup

1.

Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme umyté a na menšie kocky pokrájané bravčové mäso, bobkové listy, muškátový oriešok a pomaly dusíme.

 
2.

Do misky s vodou namočíme hríby. Mäso dusíme pod pokrievkou na miernom ohni, kým nieje polo mäkké.Vtedy pridáme mletú červenú papriku. Nesolíme!Mäso ďalej dusíme na miernom ohni a pridáme namočené huby.Stále nepodlievame žiadnu vodu.V rýchlovarnej kanvici necháme zovrieť 3 l vody a rozpustíme v nej 6 kociek kuracieho bujónu.Po 10 minútach restovania, keď je mäso takmer mäkké, pridáme premytú a nakrájanú kyslú kapustu a na kocky nakrájaný cesnak a zemiaky. Kapustu premiešame s mäsom a zalejeme horúcim bujónom.

3.

Kapustnicu necháme pomaly variť. Po 20-30 minútach ju ochutnáme a ochutíme soľou a čili paprikou.

4.

Keď je mäso a zemiaky úplne mäkké, pridáme pretlak, dobre premiešame a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Kapustnicu odstavíme už nevaríme!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
miriamsunova164
26.12.2022 22:00 | |
+6 -6
Bujónu sa ja vyhýbam, dochucujem Himalajskou soľou..koreniny k dobre kapuste netreba, jedine čo ešte pridávam je pár zrniečok borievky a sušene slivky...mňamka zas pre nas.. Dto ľudí, sto chutí 😉
ibe
2.1.2022 23:15 | |
+34 -15
Kuraci bujon??? Do spravnych receptov nepatri bujon, ani vegeta!!! Ako sa hovori: "S vegetou, ci bujonom vie varit kazdy blb"
miso111
15.12.2021 16:00 | |
+60 -12
Kurací bujón a ešte v takom mnozstve do kapustnice tak to je sila. To by malo byt trestné.
Podobné články
Vianočná kapustnica
Vianočná kapustnica z našich regiónov: S týmto TRIKOM šéfkuchára kapustnicu nikdy nepokazíte!
Aké by to boli Vianoce bez poctivej domácej kapustnice? Máme pre vás zbierku najlepších receptov, z ktorých si...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Hornopovažská silvestrovská kapustnica
Silvestrovská kapustnica ako lusk! Dedova HORNOPOVAŽSKÁ kapustnica, výborný a bohatý recept. Keď ju uvaríte, nezabudnite urobiť toto!
Silvester si bez voňavej poctivej kapustnice nevieme ani len predstaviť. Pripravili sme pre vás výber skvelých...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...