Tekvicové ragú
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
tekvica hokkaido
1
ks
čerstvý zázvor
1
strúčik
cesnaku
150
g
cibuľa
5
PL
olivový olej
5
PL
zeleninový vývar
100
ml
smotana na šľahanie
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
cukor
3
KL
citrónová šťava
200
g
hliva
8
lístky
šalvia
postup
1.
Tekvicu ošúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Zázvor nastrúhame, cibuľu nasekáme nadrobno a cesnak prelisujeme. Smotanu vyšľaháme dotuha.
2.
V hrnci rozpálime 3 lyžice oleja a opražíme nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak a polovicu cibule. Pridáme tekvicu spolu s ostatnými ingredienciami a dusíme približne 3 minúty. Potom prilejeme vývar a prikryté dusíme na miernom ohni 5 minút. Potom dusíme ďalej odkryté, aby sa vyparilo aspoň polovica tekutiny. Nakoniec vmiešame šľahačku, soľ, korenie a cukor.
3.
Medzitým očistíme huby a pokrájame ich na menšie kúsky. Na panvici rozpálime zvyšný olej a opražíme huby. Pridáme zvyšnú cibuľu, šalviu a pražíme. Dochutíme soľou, korením a môžeme podávať.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.