Pridať recept

Tekvicové ragú

ingrediencie

800 g
tekvica hokkaido
1 ks
čerstvý zázvor
1 strúčik
cesnaku
150 g
cibuľa
5 PL
olivový olej
5 PL
zeleninový vývar
100 ml
smotana na šľahanie
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
cukor
3 KL
citrónová šťava
200 g
hliva
8 lístky
šalvia

postup

1.
Tekvicu ošúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Zázvor nastrúhame, cibuľu nasekáme nadrobno a cesnak prelisujeme. Smotanu vyšľaháme dotuha.
 
2.
V hrnci rozpálime 3 lyžice oleja a opražíme nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak a polovicu cibule. Pridáme tekvicu spolu s ostatnými ingredienciami a dusíme približne 3 minúty. Potom prilejeme vývar a prikryté dusíme na miernom ohni 5 minút. Potom dusíme ďalej odkryté, aby sa vyparilo aspoň polovica tekutiny. Nakoniec vmiešame šľahačku, soľ, korenie a cukor.
3.
Medzitým očistíme huby a pokrájame ich na menšie kúsky. Na panvici rozpálime zvyšný olej a opražíme huby. Pridáme zvyšnú cibuľu, šalviu a pražíme. Dochutíme soľou, korením a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Hokkaido tekvica
Tekvica Hokkaido - oranžové zlato
Oranžová hokkaido tekvica sa v posledných rokoch čoraz častejšie využíva aj v našich kuchyniach. Niet divu, je...
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.