Pridať recept

Zeleninový krém s mrkvou

ingrediencie

500 g
zemiaky
100 g
zeler
500 ml
vývar
1 ks
mrkva
1 PL
maslo
1/4 liter
smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
trochu
pažitka
trochu
žerucha

postup

1.
Olúpané zemiaky so zelerom umyjeme a pokrájame na kocky. Vo veľkom hrnci ohrejeme vývar a nasypeme do neho pokrájanú zeleninu, spolu varíme 20 minút.
 
2.
Umytú, nahrubo nastrúhanú mrkvu podusíme na masle.
3.
Do zeleninového vývaru pomaly pridáme smotanu a zohrejeme. Polievku rozmixujeme na krém a ochutíme soľou a korením.
4.
Do hlbokých tanierov nasypeme podusenú mrkvu a zalejeme zeleninovým krémom. Ozdobíme nasekanou pažítkou a žeruchou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...