Pridať recept

Linecké snehové venčeky

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
100 g
práškový cukor
200 g
palmarín
1 balíček
prášok do pečiva
trochu
strúhaná citrónová kôra
1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor

Bielková pena

4 ks
bielok
360 g
kryštálový cukor jemný

Do stredu

250 g
ríbezľový džem
trochu
voda
trochu
rumová aróma

postup

1.
Cesto: múku, práškový cukor a prášok do pečiva preosejeme, pridáme vajce, palmarín a citrónovú kôru a vymiesime hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladu. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3mm, povykrajujeme kolieska a pečieme vo vyhriatej rúre, na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
 
2.
Bielková pena: 240 g kryštálového cukru dáme do katrólika, zalejeme vodou, toľko aby bol cukor zaliaty, asi 100-120 ml. Keď začne vrieť, znížime teplotu na minimum a varíme kým sa cukor nerozpustí, bez miešania. 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, zašľaháme po lyžiciach 120 g kryštálový cukor a po troche pridávame uvarený sirup. Spolu šľaháme 3-5 minút dobre nahusto. Cukor, ktorý zostal nerozpustený v kastróliku nepridávame, aby sa neupchalo cukrárenské vrecko.
3.
Upečené kolieska si rozložíme po plechu a pomocou cukrárenského vrecka bielkovú penu ozdobne nastriekame na kolieska. Sušíme v rúre pri 50 stupňoch, asi 45 minút.
4.
Ríbezľový džem zmiešame s vodou, zahrejeme, pridáme rumovú arómu a po vychladnutí nanesieme cukrárenským vreckom do stredu každého venčeka. /Stačí aj samotný džem./ Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Viete, prečo musíte dať sneh na pusinky pred použitím do fólie? Geniálny trik, ktorý vám uľahčí prácu
Viete, prečo musíte dať sneh na pusinky pred použitím do fólie? Geniálny trik, ktorý vám uľahčí prácu a nehrozí žiadny neporiadok
Pripravujete snehové pusinky, kokosky, makrónky či iné dobroty z našľahaného snehu? Pri práci s cukrárskym...
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...
Sneh krásne nadýchaný a perfektne drží tvar! Skúsená cukrárka Petra Tóthová nám prezradila svoj overený spôsob
Sneh krásne nadýchaný a perfektne drží tvar! Cukrárka Petra Tóthová nám prezradila overený postup
Ako vyšľahať nadýchaný a pevný sneh do pripravovaného dezertu? Obľúbená cukrárka Petra Tóthová sa s nami...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...