Pridať recept

Zapečené zemiaky s baklažánom

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
zemiaky
1 ks
baklažán
3 ks
paradajka
2 stonky
rozmarín
3 PL
parmezán
trochu
olivový olej
1 ks
čili paprička
podľa chuti
soľ

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a dochutíme soľou. Z oboch strán ich opražíme na rozpálenom oleji a odložíme nabok. Baklažán a paradajky nakrájame taktiež na plátky, ktoré tiež opražíme na rozpálenom oleji.
 
2.
Do ohňovzdornej misy striedavo ukladáme zemiaky, baklažán a paradajky, až kým nebude misa úplne plná. Posypeme rozmarínom, nasekanou čili papričkou, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme parmezánom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 min.
3.
TIP: Taktiež môžeme pridať na kolieska nakrájanú cibuľu alebo úplne vynechať paradajky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.