Pridať recept

Talianske mäsové placky

ingrediencie

1 ks
biely chlieb
5 PL
mlieko
750 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
vajce
150 g
strúhanka
2 ks
paradajka
1 PL
oregano
1 ks
mozzarella
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Krajec chleba namočíme do mlieka a necháme ho napučať. Potom ho roztlačíme a pridáme do misy s mletým mäsom a vajíčkom. Dochutíme soľou, korením a poriadne premiešame. Z mäsovej hmoty tvarujeme placky.
 
2.
Na kuchynskú dosku nasypeme strúhanku a obalíme v nej pripravené placky. V panvici rozpálime olej a opražíme ich z oboch strán približne 2 minúty. Preložíme ich do ohňovzdornej misy.
3.
Na každú placku položíme koliesko paradajky, dochutíme oreganom, soľou a korením a pridáme koliesko mozzarelly.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C približne 10 min. Podávame s kečupom a zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať