Pridať recept

Bábovka s hrozienkami a orechmi

ingrediencie

200 g
hladká múka
štipiek
soľ
20 g
droždie
1 PL
kryštálový cukor
1 dl
mlieko
120 g
maslo
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
2 ks
vajce
50 g
hrozienka
2 PL
rum
100 g
orechy

postup

1.
Múku zmiešame so soľou. Vo vláčnom mlieku roztopíme droždie a prilejeme ho do múky.Pridáme kryštalový cukor, maslo, vanilkový cukor a práškový cukor.
 
2.
Na záver pridáme vyšľahané vajcia a vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme kysnúť asi pol hodinu. Hrozienka predtým podlejeme trochou rumu a necháme odstáť, aby sa napili. Do vykysnutého cesta pridáme hrozienka a posekané orechy.
3.
Do vymastenej formy dáme cesto a pečieme asi 40-50 minút na 175°C. Upečenú a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať