Pridať recept

Bábovka s kakaom

ingrediencie

450 g
múka polohrubá
štipiek
soľ
50 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
2,5 dl
mlieko
1 KL
kryštálový cukor
30 g
droždie
2 ks
žĺtok
80 g
roztopené maslo

Plnka

3 PL
kakao
4 PL
práškový cukor
2 PL
olej
2 PL
roztopené maslo

postup

1.
Múku spolu so soľou premiešame. Pridáme práškový a vanilkový cukor, vo vlažnom mlieku roztopené droždie a žĺtok, roztopené maslo. Poriadne vymiesime a dáme na teplé miesto vykysnúť.
 
2.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme. Natrieme ho krémom zhotoveného z kakaa a cukru, ktoré zalejeme olejom a maslom a vymiešame. Potom ho zvinieme.
3.
Takto zvinuté cesto uložíme do vymastenej formy, pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 50 minút. Po upečení a vychladnutí bábovku posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať