Pridať recept

Makový pletenec

ingrediencie

320 g
hladká múka
štipiek
soľ
20 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
1 dl
mlieko
1/2 dl
olej
30 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
nastrúhaná citrónová kôra
1 ks
vajce na potretie
1/5 dkg
práškový cukor

Plnka

200 g
mletý mak
1 balíček
vanilkový cukor
štipiek
mletá škorica
80 g
práškový cukor
2 PL
roztopené maslo
2 PL
mlieko

postup

1.
Cesto : Múku premiesime so soľou. Potom pridáme roztopené droždie vo vlažnom mlieku a kryštalový cukor. Vylejeme mlieko spolu s cukrom do múky. Pridáme žĺtky, olej, citrónovú kôru a miesime hladké cesto.
 
2.
Prikryté cesto necháme na teplom mieste kysnúť zhruba pol hodinu. Cesto po vykysnutý vyvaľkáme.
3.
Plnka: Mak vymiešame s vanilkovým cukrom, škoricou a práškovým cukrom. Na cesto takto pripravenú plnku rozotrieme a polejeme zmesou mlieka a masla. Cesto zvinieme z prava a potom zľava.
4.
Takto pripravené cesto pred pečením natrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 °C do zlatista.
5.
Pred podávaním posypeme cukrovou posýpkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať