Pridať recept

Orechová roláda

ingrediencie

5 ks
vajce
2 PL
voda
5 PL
práškový cukor
5 PL
polohrubá múka
5 PL
mleté orechy
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
mleté orechy na posypanie

Krém

3 dl
mlieko
1 ks
kakaový pudingový prášok
6 PL
práškový cukor
0,4 ks
maslo

postup

1.
Vymiešame žĺtky následne pridáme práškový cukor, múku s kypriacim práškom. Potom vyšľaháme bielky do peny a pomaly ich zmiešame so zmesou.
 
2.
Cesto vylejeme na plech a pečieme pri teplote 190 °C. Plát položíme na mokrú utierku a zvinieme. Potom cesto natrieme krémom a posypeme ho postrúhanými orechami.
3.
Krém: Z mlieka a pudingu uvaríme kašu. Potom do vychladnutého primiešame maslo vymiešané s cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať