Pridať recept

Zemiaková roláda s údeným mäsom, FOTORECEPT

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky uvarené v šupke
300 g
múka hrubá
1 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
500 g
údené mäso
podľa chuti
soľ, olej cibuľa
500 g
kyslá kapusta

postup

Chutná a jednoduchá roláda zo zemiakov a údeného. 

1.

Pripravíme si suroviny a pomôcku na varenie.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
 
2.

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretrieme.Pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva, vajce, soľ.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
3.

Vypracujeme cesto.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
4.

Uvarené údené mäso pomelieme, Cesto rozvaľkáme na utierke, a navrstvíme pomleté mäso.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
5.

Zvinieme pomocou utierky do rolády. Roládu dáme do sáčku na pečenie a dobre zviažeme konce.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
6.

Dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Po polovici varenia, sáčky s roládou otočíme.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
7.

Asi po 15 minútach varenia je roláda uvarená. Vyberieme ju a nakrájame na plátky.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
8.

Na oleji udusíme kyslú kapustu.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
9.

Ja opekám roládku trochu na panvici, aby chytila kôrku.

Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Fotorecept: Zemiaková roláda s údeným mäsom
Zdroj: dorisa
10.

Podávame s dusenou kyslou kapustou, jedlo polejeme cibuľkou, opraženou do zlatova. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
15.1.2014 13:56 | |
+4 -0
dobrý nápad, ja to robím do guliek. (y)
dorisa
15.1.2014 14:01 | |
+3 -0
Aj ja, ale niečo nové som chcela vyskúšať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...