Pridať recept

FOTORECEPT: Ryba pod zemiakovou krustou

2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

filety z tresky
zemiaky
špenátové listy
cesnaku
tymian
petržlenová vňať
soľ
kyslá smotana
tvrdý syr

postup

1.
najprv si očistíme zemiaky, nastrúhame na tenké plátky a dáme ich variť do osolenej vody na cca 10 minút a potom scedíme a necháme odkvapkať
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Zdroj: evauhlik
 
2.
rybie filety z tresky, alebo akékoľvek iné, dáme do zapekacej misky, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou a tymiánom...
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Zdroj: evauhlik
3.
zakryjeme čerstvým špenátom, uložíme plátky cesnaku, osolíme a trochu okoreníme mletým čiernym korením
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Zdroj: evauhlik
4.
prikryjeme plátkami obvarených zemiakov, osolíme, okoreníme a dáme zapiecť do rozohriatej rúry cca 200°C na 15-20 minút... záleží od množstva ryby a zemiakov
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Zdroj: evauhlik
5.
keď sú zemiaky zvrchu červené potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom a krátko zapečieme
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Zdroj: evauhlik
6.
preložíme na teplý tanier a môžeme podávať
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Zdroj: evauhlik
7.
podávame so zeleninovým šalátom...
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Fotorecept: Ryba pod zemiakovou krustou
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
13.3.2014 10:15 | |
+7 -0
Kásné, až sa mi slinky zbiehajú...... racionálny recepis a určite chutný. Ukladám medzi obľúbené.