FOTORECEPT: Ryba pod zemiakovou krustou
2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
filety z tresky
zemiaky
špenátové listy
cesnaku
tymian
petržlenová vňať
soľ
kyslá smotana
tvrdý syr
postup
1.
najprv si očistíme zemiaky, nastrúhame na tenké plátky a dáme ich variť do osolenej vody na cca 10 minút a potom scedíme a necháme odkvapkať
2.
rybie filety z tresky, alebo akékoľvek iné, dáme do zapekacej misky, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou a tymiánom...
3.
zakryjeme čerstvým špenátom, uložíme plátky cesnaku, osolíme a trochu okoreníme mletým čiernym korením
4.
prikryjeme plátkami obvarených zemiakov, osolíme, okoreníme a dáme zapiecť do rozohriatej rúry cca 200°C na 15-20 minút... záleží od množstva ryby a zemiakov
5.
keď sú zemiaky zvrchu červené potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom a krátko zapečieme
6.
preložíme na teplý tanier a môžeme podávať
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.