Mliečna kapustnica s hríbmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
dl
šťava z kyslej kapusty
5
dl
mäsový vývar
podľa chuti
soľ
1
ks
bobkový list
4
ks
nové korenie
1
ks
malá cibuľa
120
g
koreňová zelenina
hrstí
sušené hríby
0,1
dl
olej
2
PL
hladká múka
3
dl
mlieko
1
KL
maslo
1
ks
vajce
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
majorán
postup
1.
Do hrnca vylejeme mäsový vývar spolu so šťavou z kyslej kapusty. Pridáme bobkový list, nové korenie,celú cibuľku, pokrájanú koreňovú zeleninu a varíme asi pol hodinu.
2.
Po tom ako sme polievku priviedli k varu vyberieme bobkový list a nové korenie a zvyšok rozmixujeme. Pridáme vopred namočené hríby. Varíme.
3.
Do hrnca si dáme trochu oleja a nom opražime múku, zalejeme mliekom a vlejeme do kapustnice.
4.
Varíme ešte asi 5 minút. Rozšľaháme si vajíčko a pridáme ho do ešte variacej sa kapustnice. Ochutíme mletým korením, majoránom a krátko necháme prejsť varom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.