Pridať recept

Sašimi z marinovaného lososa

8
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
losos
3 PL
morská soľ
3 PL
kryštálový cukor
1 PL
wasabi
1,5 PL
saké

postup

1.
Umytého lososa vložíme do sklenenej misy. V inej miske spolu zmiešame wasabi, soľ a saké a polovicu zmesi nalejeme na lososa. Potom lososa obratíme a zvyšok marinády naň nalejeme. Prikryjeme ho fóliou, pritlačíme hlavne na okrajoch tak, bol celý ponorený.
 
2.
Napokon ho zaťažíme nejakou ťažšou konzervou a vložíme ho do chladničky kde ho necháme odležať aspoň dva dni ( nie však viac ako päť dní ). Lososa vyberieme z misy a osušíme ho suchou utierkou. Potom ho uložíme na tanier a nakrájame na plátky. Podávame s zmesou wasabi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Marináda
5 jednoduchých marinád na grilované mäsko
Päť tipov na aromatické, chuťovo vyvážené a pritom surovinovo nenáročné marinády.
no image dobruchut.sk
Saké
Sake znamená po japonsky akýkoľvek alkoholický nápoj. Vo zvyšku sveta sa však pod pojmom sake (saké) udomácnil...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Uložiť, nestratiť! Ak ich nezoženiete v obchode, vyrobte si ich jednoducho doma! Ako vyrobiť ingrediencie
Ak ich nezoženiete v obchode, vyrobte si ich jednoducho doma! Ingrediencie zo zahraničných receptov, krok za krokom
Viete, čo je zlatý sirup, custard krém alebo créme fraiche? Toto sú najznámejšie ingrediencie zo zahraničných...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.