Pridať recept

Morčacie plátky so syrom camembert

ingrediencie

4 ks
morčacie prsia
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 PL
múka
2 PL
olej
40 g
maslo
1 strúčik
cesnaku
1 dl
biele víno
200 g
camembert niva
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso umyjeme, osúšime, vyklepeme, osolíme a okoreníme a obalíme v múke. Rozohrejeme maslo s olejom, opražíme cesnak do ružovučka, potom ho vyhodíme.
 
2.
Na prudkom ohni opražíme z oboch strán pláty morčacích prs a podlejeme víno. Dusíme kým sa víno uplne nevyprchne.
3.
Syr camember prípadne iný tvrdý syr (nivu) rozotrieme na pláty pŕs a nechápe roztopiť. Predtým však mäso vypneme. Zakryjeme, aby sa syr poriadne roztopil.
4.
Podávame nakrájané na pásiky a posypeme posekanou pertžlenovou vňaťou.
5.
TIP: Môžte podávať čerstvú zeleninu prípadne miešaný šalát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať