Morčacie plátky so syrom camembert
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
morčacie prsia
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2
PL
múka
2
PL
olej
40
g
maslo
1
strúčik
cesnaku
1
dl
biele víno
200
g
camembert niva
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso umyjeme, osúšime, vyklepeme, osolíme a okoreníme a obalíme v múke. Rozohrejeme maslo s olejom, opražíme cesnak do ružovučka, potom ho vyhodíme.
2.
Na prudkom ohni opražíme z oboch strán pláty morčacích prs a podlejeme víno. Dusíme kým sa víno uplne nevyprchne.
3.
Syr camember prípadne iný tvrdý syr (nivu) rozotrieme na pláty pŕs a nechápe roztopiť. Predtým však mäso vypneme. Zakryjeme, aby sa syr poriadne roztopil.
4.
Podávame nakrájané na pásiky a posypeme posekanou pertžlenovou vňaťou.
5.
TIP: Môžte podávať čerstvú zeleninu prípadne miešaný šalát.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.