Hovädzia polievka s knedličkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1/4
ks
zeler
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
Knedličky
1
PL
maslo
1
ks
vajce
1
ks
žemľa
5
PL
mlieko
trochu
strúhanka
trochu
petržlenová vňať
štipiek
mletý muškátový oriešok
štipiek
čierne korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, pridáme zeleninu, čierne korenie a soľ, zalejeme studenou vodou a uvaríme domäkka.
2.
Maslo vymiešame so žĺtkom, prisolíme, pridáme korenie, pokrájanú žemľu, nasiaknutú mliekom, jemne nasekanú petržlenovú vňať, ľahko vmiešame sneh z bielka a podľa potreby zahustíme strúhankou. Lyžičkou vykrojíme kúsky, v ruke alebo na doske posypanej múkou vyváľame knedličky a hneď ich vhadzujeme do vriaceho vývaru z mäsa. Varíme asi 5 minút.
3.
Mäso pokrájame na kúsky, zeleninu na rezančeky, vhodíme do polievky a dochutíme jemne pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.